Vergoedingen

Wat zijn de kosten voor behandeling?

Vergoedingen voor volwassenen

Vanaf 2024 heb ik geen contracten meer de zorgverzekeringen. Dat betekent dat je wel de gesprekken vergoed kan krijgen, maar eerst zelf de rekening betaald. Je krijgt de factuur na ons gesprek via de mail opgestuurd en deze kun je indienen bij de zorgverzekering. Psychologenzorg zit in je basisverzekering. Meestal is dat zo’n 70% a 80% van de factuur die je ontvangt. Controleer even bij je zorgverzekering hoeveel procent dat voor jou is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het intakegesprek duurt tussen de 45-60 minuten en kost 140,-. De factuur die je van mij via de mail krijgt is 173,40 (dit is het tarief voor 2023).

De behandelgesprekken duren ook 45-60 minuten en  kosten 130,-. Daarvan is de factuur die je via de mail krijgt 152,50 (dit is eveneens het tarief voor 2023).

Ik kan bij niemand in de beurs kijken. Mocht dit enorm veel financiële problemen voor je geven, neem dan even contact met me op of bespreek het tijdens de telefonische kennismaking.

Indien de psychologische consulten je eerste medische kosten van het kalender jaar zijn, houdt er dan rekening mee, dat je eerst een deel zelf moet betalen. Er geldt een eigen risico van €385,-.

Vergoedingen voor jeugdigen

Ik heb geen contract met de gemeentes. Dat betekent dat de consulten van jeugdigen zelf betaald dienen te worden. Deze kosten € 90,- per 45-60 minuten. 

Als je volwassenhulp helemaal zelf gaat betalen

Een psychologisch consult kost € 90,- wanneer je dit volledig zelf gaat betalen en duurt 45-60 minuten. Telefonische en email consulten worden als een kwartconsult gerekend. Dit geldt niet voor het maken of afzeggen van afspraken.

Afzeggen

Wanneer je niet kunt komen op de afspraak moet deze minstens 24 uur van tevoren af worden gezegd, omdat ik  anders genoodzaakt ben het consult in rekening te brengen. De afspraaktijd is namelijk voor jou gereserveerd en op zo’n korte termijn is een leeggevallen plek niet meer in te vullen. Wanneer je binnen de 24 uur afzegt, zal ik €90,- in rekening brengen. Een bericht van verhindering kan je op elk tijdstip van de dag doorgeven.