Vergoedingen

Wat zijn de kosten voor behandeling?

Vergoedingen voor volwassenen

Vanaf 2024 heb ik geen contracten meer de zorgverzekeringen. Dat betekent dat je wel de gesprekken vergoed kan krijgen, maar eerst zelf de rekening betaald. Om zoveel mogelijk de administratieve last te beperken, vragen we om meteen, via een QR code, de factuur te voldoen. Je krijgt de factuur na ons gesprek via de mail opgestuurd en deze kun je indienen bij de zorgverzekering. Psychologenzorg zit in je basisverzekering. Meestal is dat zo’n 70% a 90% van het gemiddelde gecontracteeerde tarief. Controleer even bij je zorgverzekering hoeveel procent dat voor jou is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De twee intakegesprekken duren, per gesprek, tussen de 45-60 minuten en kost €140,-. De behandelgesprekken duren eveneens 45-60 minuten en  kosten €130,-.  Mocht het gesprek 15 minuten uitlopen, dan komt er €10,- bij. 

Indien de psychologische consulten je eerste medische kosten van het kalender jaar zijn, houdt er dan rekening mee, dat je eerst een deel zelf moet betalen. Er geldt een eigen risico van €385,-.

Vergoedingen voor jeugdigen

We  hebben geen contract met de gemeentes. Dat betekent dat de consulten van jeugdigen zelf betaald dienen te worden. Deze kosten € 90,- per 45-60 minuten. Mocht het gesprek 15 minuten uitlopen, dan komt er €10,- bij. 

Als je volwassenhulp helemaal zelf gaat betalen

Een psychologisch consult kost € 90,- wanneer je dit volledig zelf gaat betalen en duurt 45-60 minuten. Telefonische en email consulten worden als een kwartconsult gerekend. Dit geldt niet voor het maken of afzeggen van afspraken.

Afzeggen

Wanneer je niet kunt komen op de afspraak moet deze minstens 48 uur van tevoren af worden gezegd, omdat we anders genoodzaakt zijn het consult in rekening te brengen. De afspraaktijd is namelijk voor jou gereserveerd en op zo’n korte termijn is een leeggevallen plek niet meer in te vullen. Wanneer je binnen de 48 uur afzegt, zullen wij het passende bedrag in rekening brengen. Een bericht van verhindering kan je op elk tijdstip van de dag doorgeven.